Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Hybrid DVR restart problem
Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
May 7, 2013 - 1:30 pm
sp_Permalink sp_Print

My power went out and the DVR setting for one of my camera's ports changes? It is on a POE setup. 

Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
May 7, 2013 - 2:05 pm
sp_Permalink sp_Print

Everything is set to static and the settings on the Cameras themselves never changed from a power outage. But the DVR changed the setting it had for the camera.

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 403
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
May 7, 2013 - 2:07 pm
sp_Permalink sp_Print

It looks like you need to go back into the remote device option then add the camera again. Double check the IP address so you pick the right camera. 

Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
May 7, 2013 - 2:25 pm
sp_Permalink sp_Print

Did that already but why should I need to do that when it reboots from a power failure?

 

Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
5
May 7, 2013 - 2:29 pm
sp_Permalink sp_Print

I have got the working with out rebooting every 30 seconds. But every time there is a power loss it does the same thing but only for one of the IP cameras.

Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
6
May 7, 2013 - 2:30 pm
sp_Permalink sp_Print

DVR

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 403
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
7
May 7, 2013 - 2:37 pm
sp_Permalink sp_Print

You shouldn't have to at all. Once you set it up and save it, it would not matter that you have power outage as the setting is saved. Still if you set it up and did not save it that would be the only scenario that you would have to reconfigure the camera.  Does the camera work now? Another issue you maybe having is the Ethernet cable could be bad or the port on the switch is going or is bad. Check the logs in the camera itself to see if is losing connection. What is your network setup(do not post IP address)? Is the camera set to DHCP? If it is every time you lose power the camera gets a new ip address. It would be a good idea to get in to our live chat for support or call so one of us can check your settings on the camera and hybrid -nvr.  

Avatar
ccWinfree
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
April 8, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
8
May 7, 2013 - 2:41 pm
sp_Permalink sp_Print

The camera is working it is set to a static network IP the camera reboots without problem it isn't the problem. I will do that asap. 

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 41

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Jesus Ragusa: 404

shockwave199: 178

Gilberto: 150

tubac: 139

javajeff: 132

MrDeepFreeze: 132

Jer7of9: 116

Night Hawk: 93

West Coast Jones: 64

ShawnInFL: 61

Newest Members:

hanvika

hashvitha

topsecurity

theroddogg

carol john

Braimkay1

Braimkay

Alfredpauly560@gmail.com

jproietti

kevin peterson

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 889

Posts: 4345

 

Member Stats:

Guest Posters: 4

Members: 1278

Moderators: 13

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Dro Simoes, Jose Malave

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Fred Spraggs, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, mrkuchuk, Michael, Jessica, Ted