Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Log in issue.
KingCamera
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
April 22, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1
June 21, 2014 - 10:00 am
sp_Permalink sp_Print

Hi guys,

   Just curious if any body has ran into this issue. When trying to log into the NVR from the actual unit with my password. It tells me that it is the incorrect password. But when I log into the web interface no problem with the same account. I am probably going to have to reset the password to default to resolve this issue. The NVR that I have is the NVR-ELM-16 without POE switches built-in. Thanks again for any assistance you guys can provide.

Ryan Newkirk
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 62
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
2
June 21, 2014 - 1:44 pm
sp_Permalink sp_Print

King Camera, welcome.  I have had this happen where I changed the password through the Web service and couldn't login at the actual unit.  This was because the password I chose was too long for the unit to accept.  You generally want to keep your passwords at or below 8 characters.  I have created different user accounts for the different ways I might need to login.  

Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 318
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
June 23, 2014 - 12:28 pm
sp_Permalink sp_Print

could be password and user name is too long. Try rebooting unit to clear any errors. 

KingCamera
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
April 22, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
4
June 26, 2014 - 12:40 am
sp_Permalink sp_Print

Hi,

Rebooting did not resolve the issue. Trying to change the password, I am denied access to do so through the web interface. Any one have any suggestions on how to resolve the issue?

Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 318
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
5
June 26, 2014 - 10:46 am
sp_Permalink sp_Print

you would need to reboot unit and login at DVR. If not possible at DVR you would need to call in so we can unlock it.

shockwave199
Member
Members
Forum Posts: 178
Member Since:
May 4, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
6
June 26, 2014 - 11:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Support will have to help you though the problem but I'll suggest this to anyone for the future- when changing any default admin passwords you should always create a second admin account before you do so, such as admin1 with it's own password. This way you always have an admin account with admin rights to log in with, just in case you hit a snag changing default passwords.

And really the best time to change admin passwords is during initial setup and before using default admin for remote devices. Once you use the defaults for remote devices such as pss and/or dmss, those devices that automatically log in when opening will create a conflict and lock the account for a time, if you change the default password. Best I can tell, the lock out lasts for 24hrs or so.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL982C7D74AC3D380C
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 318
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
7
June 27, 2014 - 9:02 am
sp_Permalink sp_Print

That is good prior planning to stop minor issues. 

KingCamera
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
April 22, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
8
June 28, 2014 - 11:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Well, I hope there is away for me to do a factory default of some type. I was able to create another account do to what I needed. Please let me know what I need to do to reset the NVR. Thanks again for all the suggestions.

Jesus Ragusa
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 396
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
9
June 29, 2014 - 10:05 am
sp_Permalink sp_Print

you can click on the default button to reset back to factory defaults.  

KingCamera
Member
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
April 22, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
10
July 2, 2014 - 12:06 am
sp_Permalink sp_Print

Hi Jesus,

Unfortunately, resetting back to default did not work. I would really like to just reset the NVR back to default and re-configure it again. Please let me know what I need to do that. Thanks again.

shockwave199
Member
Members
Forum Posts: 178
Member Since:
May 4, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
11
July 2, 2014 - 2:24 am
sp_Permalink sp_Print

Are you talking about the 888... password at the nvr, or an admin login for web service? 

https://www.youtube.com/playlist?list=PL982C7D74AC3D380C
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 318
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
12
July 2, 2014 - 9:51 am
sp_Permalink sp_Print

I can reset the OS on the unit but I need you to call in or use the live chat feature to do that.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 41

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

shockwave199: 178

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 131

tubac: 131

Jer7of9: 105

Night Hawk: 88

ShawnInFL: 61

smokey44: 40

Craig: 34

West Coast Jones: 30

Newest Members:

KISAKA WAMBEYE

gimci03

shaon

Billrd

alung

ddarden

Eric_1

samram

iTech Services

modesto

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 27

Topics: 749

Posts: 3740

 

Member Stats:

Guest Posters: 4

Members: 965

Moderators: 8

Admins: 5

Administrators: Security Camera King, Damon Delcoro, Brad Besner, Dro Simoes, Ian Bailes

Moderators: Dan Maresca, Ryan Newkirk, Jesus Ragusa, Zeke Richey, Jose Malave, Heath Phillips, javajeff, mrkuchuk