10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
HYBDVR-FE016480 firmware update
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 24, 2015 - 1:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I have a HYBDVR-FE016480 DVR and would like to update it to the newest firmware if possible.  I’m having lots of trouble getting it to work with the only IP camera connected and I’m hoping that a firmware update will help, plus I’d just like to have the newest version.  Thanks.

 

Information from the Version tab shows…

SN: PA3LF041W00425

System Version: 2.616.GV00.0, Build Date: 05-29-2013

Avatar
Techpro Security
Member
Members
Forum Posts: 404
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 24, 2015 - 9:04 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Please can you tell us what the issue is, what camera and resolution this camera is?

 

Thanks

Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
January 27, 2015 - 1:39 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

It is the IPOB-EL2MPIR50 and I have it set to 15 fps and 2048 bit rate.  It used to work but stopped a while back and I have never been able to get it working again.  I can connect directly to the IP of the camera via IE and get video as expected so I think the camera is working.  It’s just an issue between the DVR and the camera.

Avatar
javajeff
Member
Members
Forum Posts: 132
Member Since:
September 16, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
4
January 28, 2015 - 10:09 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

It is possible that there is an IP conflict preventing the camera from working.  Are you using Dynamic or Static IPs for your cameras?  I recommend always using static as a best practice.  We have an EL Camera Config Tool that is used to find EL cameras and change the IP address to the network that you want.

http://www.securitycameraking……#038;ind=1

Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
5
January 28, 2015 - 10:18 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

It is static and it is the only device on that network.  My DVR has two network ports.  My main network is connected to port 1 and it has an IP of 10.100.1.90.  The second NIC has 192.168.1.1 and the camera is 192.168.1.60 (gateway 192.168.1.1).  The only other device on that side of the network is just the POE switch to power the camera.  

Avatar
Ryan
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 74
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
6
January 28, 2015 - 10:37 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

You may need to make the 2 ethernet cards IP different than the Gateway address you are assigning to the 2nd NIC.  Here is a link to a great article that should help explain it better. 

http://www.securitycameraking……dual-nics/

 

Read the last paragraph right before the first 3 pictures and you should understand what I am referring to. 

Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
7
January 28, 2015 - 9:28 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I’ve tried this too but still nothing.

Avatar
Techpro Security
Member
Members
Forum Posts: 404
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
8
January 28, 2015 - 9:35 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hey Deep Freeze, 

 

could you sent us snapshots of your Hybrid DVR Network Interface for NIC 1 and NIC 2, also the remote device and the IP camera network settings including the ports. Also Have you change the username and password of the admin account of the IP camera?

 

Thanks

Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
9
February 12, 2015 - 12:07 am
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost
sp_ReportPost

Image files have been attached.  No, the admin user and password have not been changed and are still set to default which I can verify by logging into the camera directly.

 

IMG 1Image Enlarger

img2Image Enlarger
Avatar
MrDeepFreeze
Member
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
December 31, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
10
February 12, 2015 - 12:08 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Uploading attachments isn’t working.  I have attached the screen shot images but they do not show up in the post.

Avatar
Jose Malave
Boca Raton, Florida
Admin
Forum Posts: 566
Member Since:
January 3, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
11
February 12, 2015 - 8:34 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

You can send them to my email and I can go ahead and upload them. I will inform the Web Department of the Bug. 

 Jose Malave - IT Director| Toll Free: 866-573-8878 | E-mail: support@securitycameraking.com

Calculate your Hard Disk Drive HereCalculate your Lens Here |  Calculate your Voltage Drop Here

       Video Vault (All Videos)         |  Security Camera Videos |     Smartphone Access Videos  

                    Check out the new Tech! HD-CVI       More.... 

Avatar
javajeff
Member
Members
Forum Posts: 132
Member Since:
September 16, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
12
March 18, 2015 - 9:45 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

1)  Ethernet port 2 must have an IP address and cannot match the Gateway.  192.168.1.108 is a default for example, and then leave the Gateway at 192.168.1.1.  

2)  You must manually add cameras on a second Ethernet port so that you can specify your static IP address.

3)  The Ethernet port that houses the cameras may need to be set as the Default Ethernet adapter

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
26 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

KoskrymOperm

haleypg60

Loablerw

Nejolnepl

BruntzAdorunund

TheBlues05

Gregoryalaph

CoinLight

Roberttal

Alisa93exage

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5653

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka