10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
UPnP with XBMC
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
MD
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
March 6, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1
March 6, 2015 - 9:48 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I have a 16 Channel Federal Mini Series DVR, and I’m using XBMC for an HTPC. XBMC has the ability to stream UPnP sources, and I noticed in the DVR setup there is an option to turn on UPnP. I experimented with this for a while but was unable to get XBMC to even see the DVR as a source. I turned off the firewall on the PC (Windows), so that was not the issue.

I just wondered if anyone on here has this type of setup and has it working. I would LOVE to be able to stream the security cameras to my TV this way.

Thanks for any advice anyone can offer

Matt

 

Avatar
Jose Malave
Boca Raton, Florida
Admin
Forum Posts: 566
Member Since:
January 3, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
2
March 6, 2015 - 2:44 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost
sp_ReportPost

XBMC or now KODI will accept UPNP from Media Servers. Unfortunately our DVR’s UPNP feature is only meant to communicate with the router to set up port forwarding automatically. 

I have written an article in regards to IP cameras and XBMC running on a PC and Jailbroken Apple TV2.
Hopefully this helps. Wink

 Jose Malave - IT Director| Toll Free: 866-573-8878 | E-mail: support@securitycameraking.com

Calculate your Hard Disk Drive HereCalculate your Lens Here |  Calculate your Voltage Drop Here

       Video Vault (All Videos)         |  Security Camera Videos |     Smartphone Access Videos  

                    Check out the new Tech! HD-CVI       More.... 

Avatar
MD
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
March 6, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
3
March 16, 2015 - 9:09 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Thanks for the helpful information. That explains why I couldn’t get it to work. Please consider adding this feature to a future version.

 

Thanks again

Matt

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
32 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

DentalBib

BoberModAdorunund

StevenSoono

Waisher

KoskrymOperm

haleypg60

Loablerw

Nejolnepl

BruntzAdorunund

TheBlues05

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5657

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka