Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Can't get the web plug in to work despite enabling ActiveX controls as instructed
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
ejdeleon
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
October 17, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1
October 17, 2014 - 10:26 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I am trying either a Mac (Mavericks) with Safari OR Windows 8 IE to access my IP PTZ Dome camera and always get the prompt to download and install the plugin.  I do this and restart/refresh and it still doesn’t work.

 

On IE, I’ve gone to custom security settings and followed all of the instructions regarding Active X; I’ve also listed the IP address as a trusted device.  I still get the same message and I can’t see the camera view.

 

On Safari, likewise, I’ve downloaded and installed the plug in and it too doesn’t work.

 

I have the new 30x PTZ Dome with Autotracker camera and need to set up the scene/rules/parameters to auto track.

Avatar
Gilberto
Member
Members
Forum Posts: 150
Member Since:
June 4, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
2
October 18, 2014 - 4:36 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello good morning ejdeleon try only running as administrator Internet explorer 32 bit and also adding the IP address to the compatiblity view under the IE tools menu. Remember to enable to prompt the download unassigned activeX in the Internet opinions> security> custom–

Avatar
shockwave199
Member
Members
Forum Posts: 179
Member Since:
May 4, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
October 18, 2014 - 9:36 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Did you try chrome the the PC? Chrome has more and more become compatible with the newer camera firmware these days. And if all else fails, I seem to remember reading here to delete your webrec folder on the pc, found in C/program files/webrec. Doing that will force a fresh install for the activeX and camera login prompts. Sometimes things can get a little whacky, especially if you have multiple cameras with different firmware versions prompting different login versions on a computer. A friend of mine with a similar ptz could log in, but could not fully tweak the tracking rules- they were grayed out entirely. The fix was deleting the webrec folder. Good luck. 

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 132

Currently Online:
54 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Dan Maresca: 460

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 166

Gilberto: 150

Jer7of9: 150

MrDeepFreeze: 136

javajeff: 132

Night Hawk: 100

West Coast Jones: 66

Newest Members:

write movie reviews online

taylorcn60

WayneNok

mollybt16

newbie101

carmellaop69

Nlrozavetrov

Nathalie

Grigory

Charlesvof

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1312

Posts: 5577

 

Member Stats:

Guest Posters: 87

Members: 8198

Moderators: 13

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Heath Phillips, Brian Lee, Eric Wilson, Michael, Tonya Haley, LittleBrad, Ted, Matthew Ernst, Ariel Millard, Ben Degraw