Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
howto get IP cams images to TriDVR
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
Kz2wz9sl
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 30, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1
June 25, 2016 - 4:20 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

i added two new IP cams to the TriDVR. how do i get the vids/images sent to the TriDVR like the analog cams do automatically?

i setup the cams to send to a NAS/FTP server but that isn’t the TriDVR. i’d prefer the vids/images go to the TriDVR so i can search via TriDVR

Avatar
Dan Maresca
Member
Members
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
June 27, 2016 - 12:14 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello,

 

In the camera type option at the DVR interface is where you enable the IP cameras to be used. This can only be enabled at DVR as it will have to reboot after change. 

Avatar
Kz2wz9sl
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 30, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
3
June 27, 2016 - 5:08 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Dan Maresca said
Hello,

 

In the camera type option at the DVR interface is where you enable the IP cameras to be used. This can only be enabled at DVR as it will have to reboot after change.   

i have the two IP cams enabled. live stream at DVR console displays stream ok. it is when i go to “search” on day/time on IP cam 15 or 16, screen shows no image. its black where i assumed the playback image would be.

Avatar
Dan Maresca
Member
Members
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
June 27, 2016 - 6:17 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Double check what resolution the cameras are set to in their web-service. It could be that you trying to record to high of a resolution for the dvr. What is the DVR model number?

Avatar
Kz2wz9sl
Member
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
March 30, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
5
June 30, 2016 - 4:53 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Dan Maresca said
Double check what resolution the cameras are set to in their web-service. It could be that you trying to record to high of a resolution for the dvr. What is the DVR model number?  

TRIDVR-ELE16M

well the 2 cams now i can’t access. the infrared lights i see on but little activity showing on the 4-port PoE switch that came with the cams. weird. i don’t have a 12-v adapter to hook up to verify if its camera or switch. guess i’ll go to fry’s and get a PoE switch.

so for now i won’t be able to test your resolution.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 132

Currently Online:
28 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Dan Maresca: 460

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 166

Gilberto: 150

Jer7of9: 137

MrDeepFreeze: 136

javajeff: 132

Night Hawk: 100

West Coast Jones: 66

Newest Members:

augustagq11

opalla69

john6655

Rozahf

sarah33333

janelldn60

trishajl4

blindsey

Raven007

spadekevin

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1282

Posts: 5500

 

Member Stats:

Guest Posters: 81

Members: 7947

Moderators: 13

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Heath Phillips, Brian Lee, Eric Wilson, Michael, Tonya Haley, LittleBrad, Ted, Matthew Ernst, Ariel Millard, Ben Degraw