Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
IPOD-EL1MPIR50 no longer working over PoE
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
ajgonzales
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 23, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 23, 2017 - 2:07 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Here’s my current setup:

IPOD-EL1MPIR50 -> ~75′ cat6 through attic -> Netgear 8-port (4-port PoE) switch -> TP-Link router

I installed the camera yesterday evening, and it was working fine until a few hours ago (~15 hours total). The camera appears to power up but doesn’t seem to transmit anything. Here’s what I’ve tried:

1. Plugging the camera into one of the PoE ports via 1′ patch cable at the switch: The green PoE light on the switch comes on, and I hear the camera make two clicks after about 10 seconds, but the yellow data light on the switch stays dark. The router shows the camera in the DHCP client list, but I can’t connect to the camera’s web portal.

2. Plugging the camera into a known working PoE port: I have a VoIP phone and it works just fine over PoE. I tried plugging this camera into the same port, but got the same result as #1.

3. Plugging the camera into other unused PoE ports: same result as #1.

3. Plugging the camera into a non-PoE port and using a separate power adapter: The yellow data light started blinking, and after several seconds I was able to log into the camera’s web portal and view the video image.

The camera version is below. Is there maybe a firmware update that might help?

Software Version: 2.420.0002.0.R, build : 2014-06-21

WEB Version: 3.2.4.184667

ONVIF Version: 2.4.1

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 23, 2017 - 4:50 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello,

 

that describes that the POE died on the camera. I would check the cable end at the camera and see if there is any discoloration inside. If so it got wet. Let me know what you find. Also how old is the order for the camera?

Avatar
ajgonzales
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 23, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
3
January 23, 2017 - 9:20 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

No discoloration inside the port that I can see. I also opened up the camera and didn’t see any discoloration inside the body either, though there was a silica gel packet in there. Tried to attach photos, but wouldn’t work so I’ve uploaded them here: http://s1365.photobucket.com/u…..rary/ipcam

This camera was part of an order from late 2015 or early 2016. It ended up going unused in an install that I did, and had been boxed up until recently when I decided to use it at my own house.

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
January 24, 2017 - 3:56 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

We have POE to DC converters. You could use that to take the power from the POE to put it back to DC if you don’t want to run another cable.  I’m not sure on cost you would have to call in. 

Avatar
ajgonzales
Member
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
January 23, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
5
January 25, 2017 - 1:14 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Thanks for the suggestion. I looked at those but thought they could only be used with an injector on the other end. I picked one up and will try it out this weekend.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
35 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

shelleyls2

AlicePrist

KellomAdorunund

Taannoshat

Sergiolialt

CharlesSmecy

ThomasVex

gretchenrh16

KevinNax

Gregoryjed

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1198

Posts: 5271

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5641

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka