10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code SCKBLACK2017
Hurry! Sale Ends 11/24/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
PSS Error: Request Failed when viewing remote cameras
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
bfaridnia
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
August 14, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
August 19, 2013 - 1:51 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Elite Mini HD 16 Channel DVR. When using PSS software and Android Software, the system prompts a “Request Failed” notice when trying to connect to certain camera channels from the DVR. Example channel 13 and 15.

 

When onsite, the PSS and Android software connects to all channels without errors. A confirmation of settings shows all ports are forwarded properly (37777 and 37778) and that the user account created has remote access privialeges. I also created a secondary account to test and was able to replicate the error.

 

Is there a setting I am missing?    

Avatar
Ryan
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 74
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
2
August 19, 2013 - 2:21 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

When you are offsite and receiving these messages, does it occur just on those channels or when you are trying to open multiple channels at one time?  

If it is occurring when trying to open multiple channels at one time, it maybe an ISP issue.  Ie. drawing too much band width at one time.  If this is the case adjust some the extra stream settings to a lower bit rate to help not put as much draw on the network. 

 

Please let me know what settings you have so we can better diagnose the problem. 

Avatar
Techpro Security
Member
Members
Forum Posts: 404
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
August 19, 2013 - 2:24 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello, 

 

can you please send a snapshots of the settings of how you have configured PSS to use the external connection? PLease PM me instead of posting it in this post.

 

As a side note, you cannot use the external IP address while inside the same network as the DVR. If you set PSS with the external IP address of your network and try to connect to the DVR while connected in the same Router as the DVR then you will not be able to connect. There are some router that will not allow that type of connections.

 

 

 

Thanks

 

 

Avatar
bfaridnia
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
August 14, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
August 19, 2013 - 3:10 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Zeke was able to help me out in troubleshooting this. I will try some of the tips we discussed and report back. 

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
34 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

curtisds69

AndreyyDit

Thelmajix

Anthonywhedo

Joshua

KidaliNeics

MariannaBot

cybersecure7866

RonaldLig

Cindymut

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1186

Posts: 5249

 

Member Stats:

Guest Posters: 57

Members: 5306

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka