Avatar
Please consider registering
Guest
Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Auto reboot failure
sp_NewTopic Add Topic
Avatar
MKRK
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
June 7, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1
June 7, 2016 - 10:33 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I have the NVR-ELE8T-P NVR and it works just fine, installed it last week.

This morning I was able to log in, but did not get any camera feed. Recording stopped at 2 am when the system did an auto reboot.

I tried this morning a manual reboot, no change. Unplugged the unit, waited a few seconds, restored power, system works fine now.

How to find out what went wrong?

Avatar
Ted
Member
Guests

Members
Forum Posts: 60
Member Since:
May 15, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2
June 7, 2016 - 7:43 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

MKRK - For a quick 'workaround' disable the maintenance reboot feature - this is in Main menu> System (Settings row) - locate 'Auto Maintain' on the left hand menu.  Is this a new NVR, or is it an older NVR that this never happened on before?
If it's an older NVR, something may be starting to fail or consume more power. (Hard drives in particular can do this)
If it's a new NVR, then we need to check firmware version to be sure it's up to date. We have seen a couple of other models have that same issue and we were able to remedy with a firmware update. To check your version - go to Main menu> System (Info row) - locate 'Version' on the left hand menu. You'll see System version and a build date. let us know what you find there.

Avatar
MKRK
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
June 7, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
3
June 11, 2016 - 9:36 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

it is a brand new NVR (2 weeks old). system version 3.200.0000.9.R, Build date 05-29-2015

Avatar
Jose Malave
Boca Raton, Florida
Admin
Forum Posts: 820
Member Since:
January 3, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
4
June 12, 2016 - 8:22 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Michael,

 

There is a new firmware version that clears this issue. Please give us a call on monday to upgrade your unit to the latest firmware. 

866 573-8878 option 3 or open a chat session. We will be back On Monday at 9am EST. 

 Jose Malave - IT Director| Toll Free: 866-573-8878 | E-mail: support@securitycameraking.com

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 727
Currently Online:
Guest(s) 6
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Techpro Security: 404
shockwave199: 179
tubac: 167
Jer7of9: 155
Gilberto: 150
MrDeepFreeze: 136
Night Hawk: 100
Mark: 89
West Coast Jones: 66
ShawnInFL: 64
Newest Members:
dadmin
Ahmad
JasonHep
Abhishek verma
tae
todd.marra
LouiePlery
CharlesteTef
HenryBunny
RaymondSmere
Forum Stats:
Groups: 5
Forums: 28
Topics: 1497
Posts: 5996

 

Member Stats:
Guest Posters: 143
Members: 22960
Moderators: 7
Admins: 5
Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Damon Delcoro, Tony Petruzzi
Moderators: Zeke Richey, Eric Wilson, Yarden Pinhasi, Joe Shopsin, jwilhelmi, Jorge Nava, Tyler Rittel