10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
No snapshot attachment on email MD alert
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
codewalloper
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
October 29, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1
November 13, 2015 - 9:32 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I’ve just recieved my NVR-ELE16C-P4K today and I have set up 2 cameras to test (IPOB-EL3IRE).  I’m configuring the NVR via the web interface.  I’ve read every forum entry here that seemed even remotely applicable and I’m still stuck.  I receive the emails OK (one MD alert and one MD clear) but there is no attachment (snapshot) on either email.  Interestingly, the icon on my email client (Thunderbird) indicates that there is an attachment on each email (little paper clip icon) but as soon as I select the email this icon goes away, as if the attachment is “empty.”  Here’s what I’ve done in the web setup for the one camera (ch-1) I am testing this with:

Setup->Network-Email:  (the email test works and I get MD alerts, as stated above, so this is probably OK)
  Enable, SMTP Server (smtp.googlemail.com) Port:465
  Username, password,sender are my email identities
  SSL encrypt, subject line, and ATTACHMENT is CHECKED.
  Two recipients

Setup->Event->Video Detect->Motion Detect  (Channel 1)
  Period 1 00:00-24:00 for ALL days, checked
  Anti-dither: 5
  Region: all selected and sensitivity:60, threshold:5
  Record channel checked,  Delay 10
  Snapshot checked, setup=channel 1 selected
  Send email checked and Message checked

Setup->Camera->Encode->Snapshot (channel 1)
  Mode: Timing, Image quality:5, Interval 3SPL

Setup->Camera->Encode->Path is set to an existing subdir of my home directory.

Info->
3.2.3.55576
3.210.0002.0, Build Date: 2015-06-17

Any help is appreciated.  Thanks.

 

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
30 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

GregoryBat

Robertalews

JamesloumP

Taksi154r

Movelbepl

DaltonWeere

kubityha

JureusMor

LannyPitly

BrakoraAdorunund

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5685

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka