Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
error code with PSS
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
Night Hawk
Boca Raton
Member
Members
Forum Posts: 98
Member Since:
May 17, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
June 8, 2014 - 6:22 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

 When using PSS getting the code:

Decode ability is pool. The engrosments of the CPU and memory of PSS are too larger.

It seems that PSS is logging in and out of each DVR intermittingly while this code is popping up. We are using PSS for three dvrs at the most when this error is occurring.

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
June 9, 2014 - 9:19 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

PSS is a very processor intensive program. Open you task manager and watch the performance tab. As more and more video feeds open up the CPU usage spikes. Depending on the hardware you have is how fast it will max out. Also per the manual a standalone video card is recommended for the software too. 

Avatar
Brad Besner
Boca Raton, Florida
Admin
Forum Posts: 203
Member Since:
March 9, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
June 9, 2014 - 10:06 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Also, very important. Make sure you have each channel configured to use the substream only and be sure to set up your substream for low bandwidth use. If they are analog cameras, I recommend the substream be set to CIF resolution at no more than 7fps. This will allow you to open more cameras at one time while still recording at the best quality on the main stream. 

Avatar
Night Hawk
Boca Raton
Member
Members
Forum Posts: 98
Member Since:
May 17, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
June 11, 2014 - 10:26 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Thanks for the advise guys. I have been using PSS for 3 years or so and haven’t had this problem until recently.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
30 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

luisdn60

sdb2014

RobertFewar

gwendolynxa2

jimmieil4

LutherPew

Macieksnamb

Kathryndiuck

avisev11

Jamesdauro

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1197

Posts: 5263

 

Member Stats:

Guest Posters: 60

Members: 5574

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka