Avatar
Please consider registering
Guest
Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
4 of the 8 BNC ports/channels on Elite Mini Economy DVR stopped working
sp_NewTopic Add Topic
Avatar
markwford
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
June 13, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1
June 13, 2014 - 11:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi, is there a way to get all of the BNC camera ports on our 8 Channel Elite Mini Economy Series H.264 Realtime Security DVR working again? Only channels 1-4 seem to be working. The others recently stopped working.

I confirmed all cameras are working by switching them to one of ports 1-4, but ports 5-8 do not seem to be working anymore.

Would you have any suggestions to get them working again?

Also, oddly, all the accounts we had set up disappeared and the default accounts went back to the default passwords, but all the networking and other configurations stayed the same. We are running firmware version 2.608.GV00.00 from 6/29/2012.

Thanks,

Mark

Avatar
Guest
Guest
Guests
2
June 17, 2014 - 10:01 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi Mark,

 

It looks like the DVR board is starting to go. That is a typical symptom that you described when the video processing dies. If the unit is still under warranty I would need you to call in to try some trouble shooting first. On your end there is not much you can do but reboot the unit and see what happens. 

Avatar
markwford
New Member
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
June 13, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
3
June 19, 2014 - 6:48 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Thanks, Daniel,

If I power cycle the unit, ports 5-8 come on at boot, but only stay on for about 15 seconds; the unit beeps once and they go out again after that. We purchased the unit Oct 30, 2012.

Avatar
Guest
Guest
Guests
4
June 20, 2014 - 9:24 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I can try an OS reset on the unit to try to save it when you call in. It may need board level repair. 

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 727
Currently Online:
Guest(s) 19
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Techpro Security: 404
shockwave199: 179
tubac: 167
Jer7of9: 155
Gilberto: 150
MrDeepFreeze: 136
Night Hawk: 100
Mark: 89
West Coast Jones: 66
ShawnInFL: 64
Newest Members:
SENSASIBET77
TonyBex
Billyseibe
TrentSki
DarrickDialk
Ravi Kmar
kukajr
hannonGlory
Alexisbeall
Eugenesmurb
Forum Stats:
Groups: 5
Forums: 28
Topics: 1492
Posts: 5988

 

Member Stats:
Guest Posters: 140
Members: 22928
Moderators: 7
Admins: 5
Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Damon Delcoro, Tony Petruzzi
Moderators: Zeke Richey, Eric Wilson, Yarden Pinhasi, Joe Shopsin, jwilhelmi, Jorge Nava, Tyler Rittel