Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
User Locked on TechproSS Lite
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
Mark
Member
Members
Forum Posts: 64
Member Since:
January 22, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 29, 2019 - 10:54 am
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost
sp_ReportPost

This is new for me…

When trying to view my system on my iPhone7 iOS 12.1.2 I am getting the arrow circle with the “help” button below in every camera in the live preview window.

Going to device manager and looking at my settings I see this…

 

SKK.jpgImage Enlarger

This is a new issue, been using this setup for years. Device is a TRIDVR-ELE8M

Subsequent tries fail, but a few hours later it works again. One of these days I am really going to need it to work!

Please advise

Avatar
Ryan
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 77
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 29, 2019 - 1:03 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello Mark,

 

When this is normally happening, it is due to another device trying to login with the wrong password.  With these systems, 5 failed login attempts with the wrong password will cause the system to not allow any other connections.  The good part about this is that it keeps potential threats at bay, while the system is still doing what it is supposed to be doing and recording.

 

I generally suggest disconnecting the recorder from the network.  Then change the passwords on any device that you use to connect to the device while the system is disconnected.  This allows you to change all the passwords without locking the system up.  Once done, simply reconnect the recorder and all should be good. 

Avatar
Mark
Member
Members
Forum Posts: 64
Member Since:
January 22, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
3
January 29, 2019 - 4:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

The only devices that connect to the DVR are my phone and my wife’s phone. The admin is the account I use on both devices, and the PW is saved in the app, so wrong PW’s should not be the issue. Could it be that someone else is trying to log into my DVR?

I never did change the port number from the default after the “hacked” thing happened a while back. Is this something I should probably do?

Avatar
Ryan
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 77
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
4
January 29, 2019 - 4:36 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Mark,

 

My suggestion would be to change the devices internal IP address, as well as the HTTP and TCP ports to a random number.  Then you will have to update the port forwarding in your router.  I also suggest making you an admin account for your phone and a separate admin account for your wife’s phone, all separate from the main admin.  This will help you to see if either device is causing you issues.

 

Have you checked the password in your wife’s phone or any old devices that may have had access in the past that may have been given to someone else to use?

Avatar
Mark
Member
Members
Forum Posts: 64
Member Since:
January 22, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
5
January 30, 2019 - 5:16 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I’ll do all that Ryan and see if it helps later this week. The issue does not happen often but concerns me because no one should be attempting to log in. Any device I have parted company with has been wiped clean. 

 

Thanks for the advice!

Avatar
Jose Malave
Boca Raton, Florida
Admin
Forum Posts: 708
Member Since:
January 3, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
6
January 31, 2019 - 8:36 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Mark,

 

Please keep in mind that if you use a DDNS address even if your WAN IP changes it will be updated. Best practice is to delete your current DDNS address and create a new one. Then ensure that the ISP changes the IP address either by disconnecting the Modem for a few hours or resetting it, consult with your ISP for better results. 

 Jose Malave - IT Director| Toll Free: 866-573-8878 | E-mail: support@securitycameraking.com

Calculate your Hard Disk Drive HereCalculate your Lens Here |  Calculate your Voltage Drop Here

       Video Vault (All Videos)         |  Security Camera Videos |     Smartphone Access Videos  

                    Check out the new Tech! HD-CVI       More.... 

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 138

Currently Online:
29 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Dan Maresca: 460

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 166

Jer7of9: 151

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 136

javajeff: 132

Night Hawk: 100

West Coast Jones: 66

Newest Members:

davisjt

rjhytqrfHupyima

vfhufhbnrfHupyima

NataliyaHupyima

hairdryerHupyima

BalladordanaHupyima

raidaHupyima

ntjljhrfHupyima

chrytyaHupyima

gtnhfyzHupyima

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1372

Posts: 5706

 

Member Stats:

Guest Posters: 110

Members: 9696

Moderators: 13

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Heath Phillips, Brian Lee, Eric Wilson, Michael, Tonya Haley, LittleBrad, Ted, Matthew Ernst, Ariel Millard, Thomas Dapra