10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
The login return time is up??? Has anyone else had that message
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
sss4
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
January 30, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 31, 2015 - 1:00 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello,

 

I received my new NVR a couple of weeks ago and have been testing it with 4 cameras.

Twice now I have had camera 1 go black on the 25th and 30th and say “The login return time is up”. I’ve tried restarting the NVR, deleting it from the menu and re-adding it with no luck. The only way it comes back up is if I unplug the camera from the remote POE and plug it back in again.

I’m thinking that it might be some setting that I can’t find.

Thanks for any information.

Avatar
Techpro Security
Member
Members
Forum Posts: 404
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 31, 2015 - 7:38 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

in order for us to help you better, we will need model. Umbels of both. We also need to know your network layout, cable you are using. Firmware version of both cameras and NVR will be helpful as well.

 

thanks

Avatar
bfaridnia
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
August 14, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
3
May 26, 2015 - 12:48 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello,

I am also having this issue.  

I have 3 IPOD-EL3MPIR50 3 Megapixel IP Indoor/Outdoor IR Dome Network Security Cameras connected to NVR-ELM-8-DH via a TP-LINK TL-SG1008P 8-Port Giagbit PoE Switch. 

Like the OP all three of my cameras were found and viewable fine through the NVR. However now only one of the cameras is having the same issue where after a few days it will disconnect. The monitor on the NVR says “The Login Return Time Is Up”. 

Some notes:

  • The camera appears when trying to add a remote device and can be seen by the network (router/etc)
  • The camera can be pinged locally
  • The camera shows up as connected status
  • Removing the camera and re-adding it does not resolve
  • Power cycling the NVR does not resolve
  • Unplugging the camera from the POE and reconnecting it resolves however the issue returns soon after
  • Installed using shielded Cat6 in a residential installation. 
  • Other cameras installed at the same time with the same wiring and the same POE are working fine
  • Network topology chart can be found attached below. 

Please advise.

Order number: T31232-150129

 

Untitled-Diagram-1.jpgImage Enlarger

Avatar
bfaridnia
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
August 14, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
May 26, 2015 - 12:51 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Sorry, cant seem to figure out how to edit my post. Below is a more accuate network drawing

Cameras and NVR go into POE Switch (non POE port for the NVR connection

 

Untitled-Diagram-2.jpgImage Enlarger

).

POE Switch is connected to router. 

Avatar
bfaridnia
Member
Members
Forum Posts: 11
Member Since:
August 14, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
5
May 26, 2015 - 12:57 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

And lastly, This is also happening on channel 1 of the NVR like the OP’s situation.

Avatar
javajeff
Member
Members
Forum Posts: 132
Member Since:
September 16, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
6
May 26, 2015 - 9:04 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Have you tried plugging the NVR into the router so it is on the exact same tier as the POE switch?  Also, provide a screenshot of your System Information page that shows your firmware number and date.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

Bobbyloott

WilliamCuh

TimothyHoish

annaxb11

Annarindrype

ThomasSok

BladecliffAdorunund

manuelln16

DentalBib

BoberModAdorunund

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5665

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka