10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
TP camera:ir lights come on, but camera stays in day mode resulting in an almost black image.
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1
August 10, 2015 - 11:58 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

I bought the camera from Security Camera King ,one of your  2 megapixel bullet TP cameras you no longer carry.
it uses ONVIF Protocol. Anyway,the camera functions fine during the day but at night, the ir lights come on, but it seems like in is in day mode. It is almost pitch black. Maybe the cut filter is not moving? I can’t tell. Has anyone come across a similar issue? If so what did you do? (Probably brick the camera)

thanks,
Tubac

Avatar
Heath Phillips
Florida
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 233
Member Since:
January 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
2
August 11, 2015 - 8:47 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Do me a favor and go into the config of the camera itself via IE. Go into Camera Set > Color To Gray > What is the setting in that page? Should be Auto(Alarm). 

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
3
August 11, 2015 - 10:55 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi Heath,

Everything is set to motion and the color to grey is set to auto (alarm).

i don’t hear an audible click when i cover then uncover the sensor.

Should I?

best,

Tom

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
4
August 11, 2015 - 12:48 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

good morning,

 

For that camera I believe you should be hearing an audible click when it switches form day to night, most cameras you can hear it. Can you take a screen shot of the daylight settings so we can see them or can you verify that you have the camera in auto for day night settings?

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
5
August 11, 2015 - 1:56 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hello,

 

With these settings the camera seems to stay in night mode even though it is day.  See attached screen shots.Image is in black and white.

What do you think?

TP-cam-1.JPGImage Enlarger

TP2-1.JPGImage Enlarger
TP5.JPGImage Enlarger
TP6.JPGImage Enlarger
Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
6
August 11, 2015 - 2:18 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I want to say the setting is in the audio video option towards top to force camera in color or black and white mode. 

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
7
August 11, 2015 - 2:46 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I ‘ve attached a screen shot. What should I change?TP7.JPGImage Enlarger

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
8
August 11, 2015 - 4:08 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

 I apologize as I am not seeing the option to change. I have the same camera on my desk and its not there to force it into auto. The good news is the camera should click when it changes from day to night. It is very quiet, I had a hard time hearing it.  Since it goes black Im thinking it is changing over just he IR are not bright enough. Another plus on this camera is on the bottom there is a trap door. Inside you can adjust the IR intensity. You will need something about as thick as a quarter to open it. The camera did come with a key for it if you still have the box.  Then you will need a phillips head screw driver to turn the adjuster screw. 

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
9
August 11, 2015 - 4:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi Dan,

 

This is the camera in question it is #IPOB-TP2MPIR50-W. I think you no longer carry it. Are you sure this model has an adjustable IR?

I do have 
Product# IPOB-TP2IR150L2812-B which is adjustable, how ever I am not having an trouble with that camera.

Getting back to the problem, even though the room is fairly bright right now I do not get a color image. The only way that will happen is if I set the color to gray setting to “color”.

Please advise…

 

Tom

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
10
August 11, 2015 - 5:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Your right I do have one that is different.  It should click over and you can hear or feel it if its in your hand. I’m starting to lean towards RMA.

Couple things to try before we do.

Log into it go into advance then find the option to default the camera. See if that has any affect. Also the login page, is it white or grey background? I have a firmware we can try. I just need to know what color the background is before emailing it to you.

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
11
August 11, 2015 - 5:59 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

 

It is grey. 

Here is all there is on the Advance page.TP8.JPGImage Enlarger

TP8-1.JPGImage Enlarger
Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
12
August 11, 2015 - 6:29 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Click the plus to expand it.

sp_AnswersTopicAnswer
Answers Post
Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
13
August 12, 2015 - 12:37 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi Dan,

any word on a possible firmware fix?

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
14
August 12, 2015 - 11:29 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Yes, can you send me a snap shot of the login screen and I can email it to you directly.

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
15
August 12, 2015 - 12:20 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Sure. Can you include installations instructions?

 

TomTP9.JPGImage Enlarger

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
16
August 12, 2015 - 4:15 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Thanks for sending the firmware update, however it did not correct the problem.

Any other possible fixes?

thanks,

Tom

Avatar
Heath Phillips
Florida
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 233
Member Since:
January 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
17
August 13, 2015 - 12:31 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Why don’t we default this camera to factory, and then start over from bottom up. If that helps nothing then you can send the camera in. 

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
18
August 17, 2015 - 1:58 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

i will try to reset the camera and see if that works. Just got back from a trip and will try it today.

best,

Tom

Avatar
tubac
Member
Members
Forum Posts: 163
Member Since:
January 11, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
19
August 17, 2015 - 2:38 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi,

reset it back to factory defaults and the same problem exists. I will pack it up and send it back. I have an RMA number, thanks!

Tom

Avatar
theglasgos
New Member
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
September 6, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline
20
September 6, 2015 - 11:38 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Tom,

Did you send the camera in already?

I have been having the same problems on a couple of my cameras and with the help of one of the support guys we found the fix.  I too have all of a sudden lost my night images in the dark.  The IR’s are clearly illuminated but all I get is a dark picture unable to see anything.

The cameras I am running are Model: IPOD-EL1MPIR50.  What we found is even tough it looks like they are in auto setting for adjustment, that the camera had somehow set itself to “Day” mode only and thus was no longer adjusting for night vision.

001.jpgImage Enlarger

In the first picture, you’ll notice the “Config File” is set to day and the “Day & Night” setting is set to auto.  Even though it looks like it should be functioning fine, we set the “Config File” to Normal saved it as seen it picture two.  You’ll notice after saving for whatever reason the “Config File” went back to Day anyway but the support tech insured me it had saved even though it wasn’t showing.

002.jpgImage Enlarger

Then we set the “Day & Night” mode to auto and saved again as seen in picture three and four.  It will look like this settings are already correct.  But upon performing this the camera went back to normal operations and was adjusting to day and night on it’s own again.

003.jpgImage Enlarger

004.jpgImage Enlarger

My question is how soon will it reset back to this weird setting as I didn’t touch anything and it already did it on it’s own.  It may take some firmware upgrade that hasn’t been identified yet?  I have not recently updated my firmware so maybe I need to do that soon as well and see how things go from there. 

Hopefully this helps in case you run into this problem again or anyone else does.  Even if they already are replacing the camera, I believe they are going to find it is a firmware issue and will need fixed through that manner.  Either way, when and if it happens again to ya, try these steps or something similar and see if it helps for the time being!

~ David

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
27 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

KoskrymOperm

haleypg60

Loablerw

Nejolnepl

BruntzAdorunund

TheBlues05

Gregoryalaph

CoinLight

Roberttal

Alisa93exage

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5653

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka