10% Off All Orders + Free Shipping
Use Coupon Code Joy2017
Hurry! Sale Ends 12/31/17
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?
sp_Feed sp_TopicIcon
Techpross Lite on Iphone Color display issue
sp_NewPost Add Reply sp_NewTopic Add Topic
Avatar
pilaf153
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
August 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1
August 15, 2014 - 3:54 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I just downloaded Techpross lite on my Iphone and when I view the cameras it is showing the wrong colors. I am only seeing blues, blacks and whites.  People are showing up blue, yellow floor tiles show up blue.  Any ideas on why this is happening or how to fix.  I deleted the app and reinstalled and got the same thing.  I also logged onto my cameras via a computer through web service and it shows the correct full color on that.

Avatar
Dan Maresca
Moderator
Guests

Members

Moderators
Forum Posts: 460
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
August 15, 2014 - 4:28 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Which system do you have?

Avatar
pilaf153
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
August 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
3
August 16, 2014 - 4:17 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

What do you mean?  I have an Iphone 5 I did not do the Ios7.1.2 update.  Is that what you mean?  Maybe I need to upgradre to that os before it would work?

Avatar
Gilberto
Member
Members
Forum Posts: 150
Member Since:
June 4, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
4
August 16, 2014 - 5:17 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost
sp_ReportPost

Are you having the same issue using web service outside the network or internally at the DVR/NVR? If not then I would try uninstalling and reinstalling the Techpross app.

Avatar
Ryan
Moderator
Moderators

Members
Forum Posts: 74
Member Since:
November 21, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
5
August 16, 2014 - 6:18 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Since it is not happening at the recorder or via web service the issue has to be a setting in the phone/app or bad app install.  Check to make sure you didn’t tweak any of the color settings in the app.  Some versions of the app have the ability to change settings for each device that they connect to.  It generally looks like the symbol for an artists paint tray.

Avatar
pilaf153
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
August 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
6
August 16, 2014 - 7:24 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

I am not having the issue at the PC level with web service.  I did uninstall and reinstall the app. All I did was delete the app then reinstall.  Is there a better way to uninstall and reinstall?  I played with the artists tray symbol a little and if I go one direction my oragnes go more and more blue and if I go the other direction my yellows start to come out but they are neon yell and oranges are still blue.  Blacks and whites are fine.

Avatar
Gilberto
Member
Members
Forum Posts: 150
Member Since:
June 4, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
7
August 17, 2014 - 9:16 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Good morning, can you take a snap shot of the images having color problems, I would like to see the issue your having.

Avatar
Techpro Security
Member
Members
Forum Posts: 404
Member Since:
March 27, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
8
August 17, 2014 - 1:33 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi, 

The best way to approach this issue is for you to allow us to get to your NVR remotely when possible. We can login to the NVR and take a look at it. It might be something related to the extra stream settings or something, maybe you change the sub stream encoding to MJPEG instead of H.264 and that could cause an issue. let us know

 

Thanks

Avatar
shockwave199
Member
Members
Forum Posts: 179
Member Since:
May 4, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
9
August 17, 2014 - 11:19 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

maybe you change the sub stream encoding to MJPEG instead of H.264 and that could cause an issue

 

I’d be willing to bet that’s the problem. Check it out.

Avatar
pilaf153
Member
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
August 15, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
10
August 18, 2014 - 5:39 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost
sp_ReportPost

I am trying to take a snapshot of my camera image but it says Prompt Data Unavailable.  It will not let me take a snapshot.  It does however let me record.  It does not look like there is a way in the app to send the recording to my email or save it.  As for the other responses.  Getting into my NVR and changing settings of sub stream to MJPEG instead of H.264 you are starting to get over my head.  Not sure if your talking about changing settings on my phone or on my DVR at the location.  I assume DVR at the location. I can change those settings if you tell me what to look for.

Before using this app I was using icamviewer and it was working.  I deleted that app and installed this one because I read about it on the website when i bought a new system.

Avatar
Gilberto
Member
Members
Forum Posts: 150
Member Since:
June 4, 2014
sp_UserOfflineSmall Offline
11
August 21, 2014 - 5:39 am
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost
sp_ReportPost

Hi pilaf, what is the DVR model you have also if you go to your DVR settings and look for the encode page just make sure that the sub stream/extra stream is set to H.264.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 127

Currently Online:
24 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Techpro Security: 404

shockwave199: 179

tubac: 163

Gilberto: 150

MrDeepFreeze: 135

javajeff: 132

Jer7of9: 129

Night Hawk: 98

West Coast Jones: 66

ShawnInFL: 64

Newest Members:

KoskrymOperm

haleypg60

Loablerw

Nejolnepl

BruntzAdorunund

TheBlues05

Gregoryalaph

CoinLight

Roberttal

Alisa93exage

Forum Stats:

Groups: 5

Forums: 28

Topics: 1199

Posts: 5272

 

Member Stats:

Guest Posters: 62

Members: 5653

Moderators: 15

Admins: 4

Administrators: Damon Delcoro, Brad Besner, Jose Malave, Gabe Garcia

Moderators: Dan Maresca, Ryan, Zeke Richey, Jorge Nava, Matthew Ernst, LittleBrad, Heath Phillips, Tonya Haley, Dan Millard, Eric Wilson, Brian Lee, Michael, Ted, mwhite, Julius Dilka